Zangeres Geike stapt uit Hooverphonic

Zangeres Geike stapt uit Hooverphonic

Zangeres Geike stapt uit Hooverphonic

Print
Geike Arnaert (29), de zangeres van de Vlaamse popgroep Hooverphonic, stapt uit de band waarvan ze meer dan tien jaar de stem was. Arnaert begon in 1997 te zingen bij Hooverphonic toen ze nog maar zeventien was. Ze was al de vierde zangeres van de groep. Volgens het management van de groep heeft Arnaert solokriebels.

Geike Arnaert noch Alex Callier, sinds jaar en dag de drijvende kracht achter de groep, waren vrijdag bereikbaar voor toelichting. Raymond Geerts, al van in het prille begin de gitarist van het trio, is een beetje spraakzamer en reageert flink ontgoocheld op het onverwachte vertrek van de zangeres.

“Dit is een slag in ons gezicht. Het is ook volledig Geikes beslissing, want wij hebben dit niet gewild. Het vertrek van Geike betekent niet het einde van Hooverphonic, maar toch wel het einde van een tijdperk.”

Vervanging

Het vertrek van de zangeres betekent niet het einde van Hooverphonic, bevestigt Ann Bosmans van Music and Roses, Hooverphonics managementbureau. “Alex en Raymond gaan zeker verder met de groep, al zijn ze ook zelf bezig met soloprojecten. Ze zullen op zoek moeten naar een nieuwe stem. Maar wie Geike zal vervangen of wanneer dat zal gebeuren, is nog lang niet duidelijk.”

.

Nu in het nieuws