Steven Defour: "Zonder streaker ditmaal"

Steven Defour: Zonder streaker ditmaal

Steven Defour: "Zonder streaker ditmaal"

Print
“Deze keer moeten we ervoor zorgen dat we geen streaker nodig hebben.” Precies een jaar geleden nam Steven Defour het met de Rode Duivels al een keertje op tegen Armenië. Nog altijd is hij niet vergeten hoe ze toen pas na die vreemde naaktwandeling van een licht gestoorde fan de ban braken en alsnog met 3-0 wonnen. “Maar die wedstrijd heeft wel getoond hoe stug Armenië kan zijn. Het wordt straks een moeilijke klus, zeker weten.”

Een groot verschil met de wedstrijd van vorig jaar: toen was de sfeer rond de Duivels bijzonder bedrukt. Nu heerst er opnieuw optimisme.

Defour: Wanneer je wint, is de sfeer al snel goed. Zo gaan die dingen.. Alleen is het nu aan ons om dat optimisme te bevestigen. Want wat ben je met die 4 op 6 tegen Estland en Turkije als je straks thuis tegen Armenië in de fout gaat? Niets. Daarom: willen we straks naar het WK, dan moéten we winnen. Daar is geen weg naast. Het publiek verwacht resultaten. Nú.

Niet bang dat de nervositeit opnieuw zal toeslaan als het lang 0-0 blijft?

Nee. In Turkije is gebleken dat deze ploeg volwassener is geworden. We hebben bewezen dat we een resultaat kunnen spelen. Zelfs al laat dat doelpunt lang op zich wachten, dan is het aan ons om geduldig te blijven.

Vorig jaar moest er eerst een streaker over het veld lopen voor jullie van 0-0 naar 3-0 snelden.

(lacht) Aan ons om ervoor te zorgen dat we die streaker ditmaal niet nodig hebben.

Lees de rest van het interview in de krant.

Meer voetbalnieuws