Cavens scoort bevrijdend doelpunt voor Lierse

Cavens scoort bevrijdend doelpunt voor Lierse

Cavens scoort bevrijdend doelpunt voor Lierse

Print
Lierse lukte op verplaatsing tegen rode lantaarn Eupen waarin het in het eigen Lisp nog niet in slaagde, namelijk winnen. Matchwinnaar Cavens verdeelde, heerste en scoorde zelfs zijn eerste competitiedoelpunt.

Het waren vooral de Oostkantonners die in beginfase in de aanval trokken. Op een vrije trap kreeg het ook de eerste kans via Lebe. Zijn schot werd in laatste instantie in corner gewerkt.

Bij de eerste tegenprik van de Lierenaars was het wel meteen raak. De Graef pikte de bal op ter hoogte van de middellijn, ging op snelheid een paar tegenstanders voorbij en stuurde Cavens diep. Die aarzelde niet en schoot de bal diagonaal voorbij een kansloze thuisdoelman.

Cavens leek helemaal bevrijd en het doelpunt van de door de supporters luid bejubelde Cavens gaf hem vleugels, want nog geen vijf minuten later vuurde hij met links een pegel richting doel van Wins. Het enthousiasme van Eupen kreeg een knauw en het liet af en toe steekjes vallen. Nikolic was net niet alert genoeg om een van die foutjes af te straffen. Buyens trapte de laatste kans voor rust net naast de paal.

De alomtegenwoordige Nikolic zorgde voor het eerste kansje van de tweede helft. Eupen repliceerde meteen met een gevaarlijke voorzet van Bongard. Kujovic, die tot dan nauwelijks onder vuur genomen werd, kon met enige moeite de voorzet onschadelijk maken.

Op het moment dat de wedstrijd leek dood de bloeden, zorgde Cavens in drie minuten voor spetterend vuurwerk. Eerst legde hij de bal panklaar voor de inkomende Buyens, die zijn schot via Nikolic in doel zag verdwijnen. Daarna zette hij voor op de net ingevallen El Anany, die onderuitgeschopt werd door een verdediger. De goed gevolgde Tshiala kon alsnog makkelijk de 0-3 op het bord zetten.

Scheidsrechter: Virant.
Toeschouwers: 3.000.
EUPEN: Wins – Lagueh – Bathiki– Lebe – Keller – Gursever – Evertz – Kabasele – Colin – Bongard – Baratto.
LIERSE: Kujovic – De Corte – De Witte – Buyens – Cavens – Nikolic – Frans – Bojovic – Dreesen – De Graef – Tshiala.
Doelpunten: 20’ Cavens 0-1; 69’ Nikolic 0-2; 72’ Tshiala 0-3.
Vervangingen: 70’ Nikolic door El Anany, 74’ Evertz door Milas.
Gele kaarten: Cavens, Tshiala, Nikolic, El Anany.

Meer voetbalnieuws