Moeder van Otto-zusjes razend om vrijlating vader Cornelis

Cornelis Otto - vorige week gearresteerd in het Portugese Viseu en later uitgeleverd aan België - is op vrije voeten. De Antwerpse onderzoeksrechter zag gisteren geen redenen om de 39-jarige vader tot aan een proces in de cel te houden. Contact zoeken met zijn dochters Godelieve (14), Gerda (10) en Truke (7) die hij negen maanden lang mee had genomen, is strikt verboden. Mama Marie- Louise (31) moet hij ook mijden.

wverhaert

Marie-Louise Castermans is niet te spreken over de plotse - en vooral onverwachte - vrijlating van haar ex. Ze had gehoopt dat de onderzoeksrechter haar gezin toch minstens een periode van rust had gegund door hem ook in België in de cel te houden. ”Maar het is ons niet gegund”, zucht ze.

”We zijn nog maar een week terug met z’n vieren thuis. Ons normale leven is amper op gang en nu dit weer. Ik ben het vertrouwen in het gerecht kwijt. Wij mochten vier dagen lang Portugal niet verlaten. Cornelis is vierentwintig uur in België en wordt al gelost.”

Dochters niet gehoord

De Deurnese neemt het de onderzoeksrechter vooral kwalijk dat haar dochters niet werden gehoord. ”Er is alleen naar Cornelis geluisterd. Mijn kinderen zijn negen maanden lang van hun vrijheid beroofd, maar hij mag zonder gevolg weer vrije vogel spelen.”

Marie-Louise denkt wel dat haar ex zich aan het opgelegde contactverbod zal houden. Toch laat ze haar kinderen sinds het nieuws geen seconde meer alleen. Ze liet de politie een papier opmaken dat stelt dat haar dochters door niemand anders dan haar familie van school opgehaald mogen worden.

Nu in het nieuws