Jongeren timmeren nestkastjes

Kruibeke - Dik 250 leerlingen van de basisscholen in groot Kruibeke sloegen vrijdag aan het klussen: met hamers, schroevendraaiers en heel veel goede wil timmerden ze nestkastjes voor mezen in elkaar. En die kastjes komen bij de scholieren in de tuin te hangen.

Kruibeke Vol Leven is een project dat in samenwerking loopt met Kruin en Zonnewende, twee natuurverenigingen die de jeugd warm willen maken voor het leven om ons heen. Leren observeren, beestjes herkennen, het hoort er allemaal bij.

Vrijdag timmerden de leerlingen van de basisscholen nestkastjes. ”Hmm, toch niet zo gemakkelijk”, klinkt het in de derde klas van de basisschool aan de Ambachtstraat in Kruibeke. Leerlingen zijn druk in de weer met plankjes, hamers en nageltjes. Het lijkt wel alsof ze zich voorbereiden op het latere leven, en alvast oefenen met het in elkaar steken van een Ikea-kastje. Maar het zijn vogelkastjes, bestemd voor de mezen die deze winter in Kruibeke onderdak zoeken.

De achtjarige Marijke Diels ligt te worstelen met een schroefje. Geconcentreerd probeert ze de schroevendraaier onder controle te houden. Nog even en haar huisje is af. ”Ik knutsel wel graag, maar dit is toch niet zo simpel”, lacht ze. ”Dit vogelkastje komt bij ons in de tuin te hangen. Zo geef ik de vogeltjes een huisje voor de winter.”

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio