Winnaars Lawijtstrijd spelen aan de grens

Sint-Gillis-Waas - In het steeds vredige De Klinge staat zaterdag een flinke brok rock ’n roll op het menu. In het parochiehuis vindt dan Smokkelrock plaats met Guy Swinnen en de Paranoiacs als headliners.

In de bossen op de grens tussen Nederland en België werd er vroeger veel gesmokkeld. Over een naam voor het rockfestival in De Klinge moesten de organisatoren dan ook niet lang nadenken. Smokkelrock is dit weekend aan de tweede editie toe, na een sterke start vorig jaar met een uitverkochte zaal.

Beetje beweging

De organisatoren, die voor hun evenement de vzw Klingrock oprichtten, begonnen al aan de weg te timmeren tijdens de jaren negentig. Er kwam na dat initiatief geen vervolg, maar nu staat Smokkelrock er. ”Vijftien jaar geleden zijn we gestart met de vzw Klingrock, maar het heeft een tijd stilgelegen. Het was niet makkelijk om medewerkers te vinden. Nu staan we er opnieuw. We zijn er fier op dat we in ons dorp iets kunnen brengen waar veel mensen op zitten wachten. Er mag een beetje beweging in dit rustige dorp komen. Dit is ook zowat het enige muziekevenement in De Klinge”, vertelt organisator Pascal Braem.

Smokkelrock vindt plaats in de vernieuwde Parochiezaal in de Sint-Gillisstraat. Die zaal heeft een capaciteit van 350 mensen. ”Vorig jaar hadden we eigenlijk vrij onverwacht heel veel succes. We willen op dezelfde weg verder gaan. De concurrentie van de zomerfestivals is er niet”, aldus Braem.

Bekende formule

”Onze formule is bekend: we proberen telkens een gevestigde naam met lokaal talent te combineren. Zo hadden we vorig jaar The Kids. Nu zijn dat Guy Swinnen en de Paranoiacs. Pickle Juice en Blackie & The Oohoos zijn twee jonge groepen die heel wat in hun mars hebben. Ik heb Blackie & The Oohoos ontdekt op de Lawijtstrijd. Dat muziekconcours volg ik zeer intensief. Ik ben dan ook heel tevreden dat we met Blackie & The Oohoos de winnaars van de Lawijtstrijd op ons podium hebben.”

Als afsluiter van Smokkelrock is er opnieuw een afterparty met StuBru-dj Stijn van de Voorde. Smokkelrock vindt plaats op zaterdag 11 oktober. De deuren gaan open om 19u en om
19.30 u start de eerste band.
www.smokkelrock.be

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio