Benzinestation wordt supermarkt

Edegem - In het leegstaande Texaco-benzinestation op de Boniverlei komt nog dit jaar een GB Express. De plannen van vastgoedbank Promocon om het gebouw te slopen en er een nieuwbouw te zetten gaan dus niet door.

De zoektocht van Carrefour naar een geschikte locatie voor een GB Express in Edegem eindigde bij het benzinestation op de Boniverlei. Nog dit jaar komt er een winkel van 160 vierkante meter met 25 parkeerplaatsen. De winkel is gunstig gelegen, dicht tegen de expresweg en de woonwijk Buizegem. In de GB Express komt er een volwaardig aanbod van alle producten en er wordt vooral op snelle aankopen gemikt.

Gemengde gevoelens

Naranjo Decamps van Promocon heeft gemengde gevoelens bij de afwikkeling van het dossier. “Oorspronkelijk waren er plannen om het gebouw te slopen en te vervangen door een nieuwbouw. Het gemeentebestuur zag dat niet zitten, de reden daarvan is me nog altijd niet duidelijk. Verhuren was dus de enige optie die we nog hadden.”

Decamps hoopt dat de lokale middenstanders in de omgeving geen nadeel zullen ondervinden van de nieuwe GB Express. “Als dat wel zo zal zijn, is dat spijtig maar niet de verantwoordelijkheid van Promocon.” Carrefour heeft geen verdere plannen voor bijkomende winkels in de onmiddellijke omgeving. Op de Rooseveltplaats in Antwerpen komt er dit jaar wel nog een GB Express.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio