Leerlingen steunen Roma-kinderen

In het kader van de ’Schrijf ze vrij’-actie van Amnesty International schreven ongeveer achthonderd leerlingen van het Sint-Gabriëlcollege naar de Slowaakse minister van Onderwijs om te pleiten voor beter onderwijs voor de Roma-kinderen.

“Roma-zigeunerkinderen worden in Slowakije weggestoken in aparte scholen waar ze slecht onderwijs krijgen. Dat beknot hun kansen aanzienlijk, terwijl ze dezelfde talenten hebben als de andere kinderen. Met onze actie willen we de minister ertoe aanzetten om die discriminatie uit de wereld te helpen”, zegt Koen Hendrix, de projectverantwoordelijke.

Een aanzienlijk deel van de leerlingen was naar school gekomen in zwart-witte kleren, de kleuren van Amnesty International. Tijdens de speeltijd en de middagpauze ondertekenden alle duizend vierhonderd leerlingen van het college ook een spandoek met de tekst 'Wij steunen de mensenrechten'.

Jan Brocatus, algemeen directeur van Amnesty International Vlaanderen, pende als eerste zijn handtekening op het doek. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd zestig jaar geleden door de Verenigde Naties aangenomen.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio