TNT Express verkast van Wommelgem naar Boom

Het Nederlandse koerierbedrijf TNT Express koestert grootse verhuisplannen. In de lente van 2009 zal het bedrijf Wommelgem verlaten en verhuizen naar het industriepark van Boom. De nieuwe vestiging aan de Scheldeweg is ruim drie hectare groot.

“De keuze voor de Rupelstreek was geen strategische keuze ”, zegt Jo Aelbrecht, verantwoordelijke voor de regio Anwerpen. “ Wij kampten al een tijdje met plaatsgebrek in Wommelgem. In ons huidige gebouw was de ruimte meer dan beperkt en uitbreiden was niet echt een optie. Daarom hebben we voor Boom gekozen.” TNT Express in Wommelgem telt momenteel ongeveer 140 medewerkers.

Die zullen niet allemaal op 1 april 2009 de overstap maken. “Dat klopt. Sommige van onze collega’s vinden de nieuwe locatie net iets te ver en zijn op zoek naar andere bedrijven hier in de regio. Gezien de kwaliteiten en de polyvalente kennis van die mensen zal het voor hen geen probleem vormen om een andere baan te vinden. Via een sociaal plan zoeken we trouwens mee naar oplossingen ”, aldus nog Aelbrecht, die er de nadruk op legt dat de verhuizing niet zal zorgen voor gedwongen ontslagen. TNT is niet het eerste bedrijf dat Wommelgem achter zich laat. Eerder verhuisde directe buur en concurrent DHL ook al.

Pluspunten

Het gebouw in Wommelgem, dat in 1999 in gebruik werd genomen, staat te koop. Voor 4,3 miljoen euro veranderen de sleutels van eigenaar. Die nieuwe eigenaar krijgt dan meteen ook de mogelijkheid om nog een klein stuk bij te bouwen. In Boom is de burgemeester tevreden met de komst van het koerierbedrijf. “Natuurlijk zijn we blij dat TNT naar Boom komt”, zegt Patrick Marnef (Boom één).

“Het is al jaren een trend dat grotere bedrijven voor onze gemeente kiezen. Zo haalden we eerder al de logistieke afdelingen van C&A en Renault naar Boom. Een van de grote pluspunten is de verbinding die de N171 zal maken tussen de A12 en de E19. Zo zal onze gemeente, nog een betere uitvalsbasis worden voor de bedrijven in de buurt.”

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio