Werken in Waterstraat in 2010 van start

Schilde - Op de grens tussen Schilde en Zoersel aan de Waterstraat komt binnen enkele jaren nieuwe riolering. Tijdens twee infoavonden werden de omwonenden geïnformeerd over de werken, die in het voorjaar van 2010 starten.

Zowel Schilde als Zoersel zijn bij dit grensproject betrokken. De werken, uitgevoerd door Aquafin, zullen ervoor zorgen dat afval- en regenwater afzonderlijk afgevoerd worden. Tijdens de informatieavonden was inspraak van de aanwezigen niet mogelijk, aangezien de plannen in principe al zijn goedgekeurd door het Vlaamse Gewest.

Omdat de straat volledig opengelegd zal worden, maakt men van de gelegenheid gebruik om de Waterstraat verkeersveiliger te maken. De betonplaten maken plaats voor asfalt, er komen asverschuivingen en aan het kruispunt Bethaniëlei worden middengeleiders aangelegd.

Geluidsoverlast

Verschillende bewoners waren niet onder indruk van deze aanpak. Zij vinden immers dat hun woonplezier drastisch is verminderd door het vele verkeer in hun straat, dat hen soms om vijf uur in de ochtend al wakker maakt.

Steven Dietvorst (CD&V), de schepen van Mobiliteit van Schilde: ”Het verkeer zal er niet minder op worden, maar het nieuwe asfalt zal helpen tegen de geluidsoverlast. We zijn trots op dit project en ik sta er persoonlijk garant voor dat we de Waterstraat en haar omgeving veiliger en mooier zullen maken.”

Projectleider Aquafin: 03-450.47.27
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio