Jeugdkoor pakt uit met blitse musical

Kinder- en jeugdkoor Lyric staat negen jaar na de vorige editie opnieuw met een musical op de planken. Carlotta is een wervelend stuk dat een herkenbare thematiek behandelt, maar vooral liefde voor muziek uitademt.

Lyric probeert eens om de zoveel jaar werk te maken van een musical met klasse. “Een musical voorbereiden vergt heel wat van onze leden. Het is een intensief repetitieproces dat een jaar duurt. Niet zo evident voor onze oudste koorleden die al bezig zijn met hogere studies. Gelukkig is het enthousiasme groot bij zowel de leden als bij de kernploeg”, zegt woordvoerster Tine Croonen. Lyric is bovenal een koor dat voorrang geeft aan muziek en zang.

“De musical is een extraatje dat we toevoegen aan de gewone koorwerking. Meestal trekken we volk aan door de musical. Zingen bij een koor klinkt minder blits dan meewerken aan een musical”, lacht ze. Voor deze productie trok Lyric 2 choreografen aan en werd ook het acteerwerk van de leden bijgeschaafd. “De kinderen staan met 35 op het podium, daar is slechts één jongen bij. We staan dus met open armen te wachten op nieuwe jongensstemmen”, zegt Croonen.

Lyric brengt de musical Carlotta op de zaterdagen 11 en 18 oktober om 20u en op de zondagen 12 en 19 oktober om 15u op de planken van Parochiecentrum De Krekel, Dorp 65 in Bonheiden. Tickets kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de kassa. Meer info: kjk.lyricmusic@gmail.com!

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio