Stad Lier krijgt meer lijnbussen naar Wilrijk

De Lijn gaat vanaf mei extra bussen inzetten op lijn 130, de verbinding Lier-Kontich-Wilrijk. De Lierse schepen van Mobiliteit Jan Hermans (Lier&Ko) wil niet dat die extra bussen door de wijk Boomlaar zullen rijden.

Op initiatief van Vlaams minister voor Mobiliteit Kathleen Van Brempt (sp.a) liep vorig jaar een studie naar het sluipverkeer in de zuid-oostrand van Antwerpen. Doelstelling was de problemen duidelijk in kaart brengen en een aantal voorstellen te formuleren. De betrokken steden en gemeenten, waaronder Lier, de Vlaamse en de provinciale administraties, De Lijn en de NMBS stelden samen een lijst op met 65 mogelijke acties.

Verdubbeling

Een concreet gevolg voor Lier hiervan is dat er vanaf mei 2009 meer bussen rijden op lijn 130. Hierdoor verdubbelt het aantal bussen in de spitsuren, in beide richtingen, van twee naar vier. Reizigers krijgen zo een betere verbinding naar de randgemeenten.

Volgens schepen Jan Hermans is de beslissing nog niet genomen. Steve d’Hulster, adjunct-woordvoerder van minister Van Brempt, spreekt dit tegen. “Op regeringsniveau is beslist dat die verdubbeling er komt. Er is nog wel ruimte voor discussie over bijvoorbeeld het traject.” “We juichen dit toe, maar willen niet dat de verkeersdruk in de wijk Boomlaar toeneemt”, reageert Jan Hermans.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio