Paarden stelen show in Zilvermeer

Mol - Het Molse Zilvermeer staat op zondag 12 oktober volledig in het teken van het paard. De Lions Club Mol-Geel brengt voor de zesde keer de statige viervoeters naar het witte zandstrand van Mol tijdens de Dag van het Paard.

Met een programma om u tegen te zeggen, lokt de Lions Club Mol-Geel op zondag 12 oktober duizenden bezoekers naar het Molse Zilvermeer. De zesde editie van de Dag van het Paard belooft opnieuw spektakel. In de voormidag trekken koetsen vanaf 10u door de regio van Mol-Sluis.

Activiteiten

Vanaf 13.30u vinden allerlei activiteiten met paarden plaats, verspreid over het hele domein. Onder andere stuntrijders, een paardenfluisteraar en een lasso-act uit Disneyland zorgen voor een volledige namiddag plezier voor het hele gezin. De organisatie zorgt dit jaar ook voor een extraatje. Voor het eerst verbroedert ze met de verantwoordelijken van de happening Eersel-Postel-Eersel, naar aanleiding van het veertigjarig bestaan van de rally.

“We porden enkele politici aan om mee te verbroederen”, vertelt organisator Paul De Nollin. “We steken in de voormiddag de grens over en trekken met de bus naar het Nederlandse Eersel. Belgische en Nederlandse politieke figuren wisselen oorkonden uit. Nadien komen de mensen mee naar Mol voor de brunch.”

Conditie

De Endurancekeuring van de Eerselse deelnemers vindt plaats aan het Zilvermeer om 14.50u. Tijdens een endurancewedstrijd moeten de deelnemers met hun paarden zo snel mogelijk een bepaalde afstand afleggen. Na afloop van de wedstrijd wordt ook de conditie van het paard gemeten. Vandaar de benaming ’keuring’.

De opbrengst van de Dag van het Paard gaat volledig naar sociale projecten in de regio. De toegansprijs bedraagt 3 euro.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio