“Mijn opvolgster is een beetje zoals ik”

“Mijn opvolgster is een beetje zoals ik”

“Mijn opvolgster is een beetje zoals ik”

Geel - Mieke Bollen van café Sfinx aan Geel-Punt neemt na 34 jaar afscheid van de horeca. Haar druk beklante zaak vertrouwt ze toe aan Christel Laeremans. Mieke verdwijnt niet meteen uit het café. Ze wil eerst haar opvolgster de knepen van het vak leren.

Café Sfinx ligt wat verscholen naast de E313 in Geel-West. Het café is moeilijk onder een noemer te plaatsen. Bestempel het gerust als het alternatief vergaderlokaal voor de zakenmensen die op de industrieterreinen van Geel en Oevel (Westerlo) actief zijn. “Dat is zo”, beaamt Mieke Bollen. “Er zijn veel zakenlui mij komen bedanken omdat ik ze in contact bracht met anderen. In de Sfinx werden goede deals gesloten.”

De vrouw kent de klappen van de zweep. “Ik heb vijf horecazaken opgestart en ik heb het werk altijd graag gedaan. Maar nu is het tijd om te stoppen”, zegt ze. “De stress wordt me te veel. Ik maak te lange dagen en dikwijls sta ik er alleen voor om in het café en in de keuken het werk te doen.”

Moederkloek

Mieke Bollen is afkomstig uit Geel-Larum. Haar recept voor een goed café is vrij bondig. “Gewoon jezelf zijn”, luidt het. “Ik koester mijn klanten, ik kan goed luisteren en ik breng mensen gemakkelijk samen. Ik voel me een beetje een moederkloek. De klanten zijn mij altijd heel dankbaar geweest.”

Christel Laeremans neemt café Sfinx over van Mieke. “Ik ben nieuw in de horeca. In korte tijd wil ik nog zoveel mogelijk leren van Mieke. Ik zou willen dat de klanten bij mij hetzelfde gevoel krijgen als bij haar”, zegt Christel.
Mieke heeft er een goed oog in. “Ik denk dat Christel een beetje is zoals ik. Ik blijf haar nog een volle maand begeleiden en dan vertrek ik met een goed gevoel naar Knokke. Ik heb daar een stekje en ga er genieten van het leven”, besluit ze.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio