Verenigingenmarkt lokt geen bezoekers

CD&V Retie merkte tijdens de voorbije gemeenteraad op dat de verenigingenmarkt bijzonder weinig bezoekers over de vloer kreeg. “Logisch, de uitnodigingen waren niet verstuurd!”

Tijdens de verenigingenmarkt in gemeenschapscentrum Den Dries op 20 september kregen Retiese verenigingen de kans om hun jaarwerking voor te stellen. Zo konden ze nieuwe leden aantrekken.

Teleurstelling

De nieuwe inwoners van Retie vormen een belangrijke doelgroep voor de markt. Voor hen werden dan ook persoonlijke uitnodigingen gedrukt. Het college verstuurde deze wel niet. De verenigingenmarkt en het daarop volgende concert lokten dan ook opvallend weinig bezoekers en al helemaal geen nieuwe inwoners.

"Was er een verenigingenmarkt in Retie?”, vraagt Dennis Berghuis, een nieuwe inwoner van het dorp, zich af. ”Spijtig dat ik daar niets van wist. Ik zou er zeker naartoe zijn gegaan. Ik woon nu een klein jaar in Retie en ken nog maar weinig verenigingen. Zouden ze dat nog eens organiseren?”

"Voor ons was de verenigingenmarkt een teleurstelling”, klinkt het bij de Retiese Chiro. ”We kregen geen bezoekers aan onze stand. Spijtig, want we hadden er veel werk van gemaakt. We organiseerden nadien zelf een wervingsdag en mochten toen twintig nieuwe leden verwelkomen!”

Onkostenplaatje

Het onkostenplaatje van de markt bedroeg 6.175 euro. "Het is heel gemakkelijk om achteraf op die onverstuurde uitnodigingen te schieten”, reageert Koen Claessen, schepen van ­Cultuur (Nieuw Retie).

”Mochten deze toch verstuurd geweest zijn, zou dat hooguit honderd extra bezoekers opgeleverd hebben. Daarmee zou de zaal echt niet vol geweest zijn. Het opzoeken van de adressen van onze nieuwe inwoners nam meer tijd in beslag dan verwacht. De brieven te laat versturen, zou ook nutteloos geweest zijn. We hebben reclame gemaakt met strooibriefjes en affiches. We concluderen hieruit dat de timing van de markt niet ideaal was met de kermis achter de rug en Retie Rockt en de Djoelalafeesten in het vooruitzicht. Het aanbod was te groot voor de mensen.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio