Politie vreest meer inbraken door bankcrisis

Door de financiële crisis hebben veel mensen, vooral ouderen, het vertrouwen in de banken grotendeels verloren. De lokale politie vreest dat die mensen opnieuw meer geld thuis zullen bewaren. “En mensen met minder goede bedoelingen weten dat ook.”

wverhaert

Belgische bankfilialen, vooral dan van Dexia en Fortis, kregen de afgelopen week nogal wat klanten over de vloer die hun rekeningen en spaarboekjes kwamen leeghalen uit schrik dat ze al hun spaargeld zouden verliezen. Zolang de crisis niet helemaal opgelost is, zal dat ook nog wel even doorgaan. Vooral ook omdat bankfilialen niet over zulke grote geldvoorraden beschikken dat ze alles ineens kunnen uitbetalen.

Cash geld

De politie vreest nu dat dieven daar misbruik van zullen maken door in woningen op zoek te gaan naar cash geld. Het aantal inbraken zou daardoor aanzienlijk kunnen stijgen. Zonder mensen onnodig bang te willen maken, raadt de politie aan voorzichtig te zijn, zeker na een bankbezoek. Via de hoofdcommissarissen van de politiezones zal volgende week aan de wijkagenten gevraagd worden om burgers daar zoveel mogelijk op te wijzen.

Nu in het nieuws