"Onze spaarpot van 150.000 euro is weg"

Onze spaarpot van 150.000 euro is weg

"Onze spaarpot van 150.000 euro is weg"

Print
Filip en zijn vrouw, beiden rond de vijftig en uit de regio Sint-Niklaas, hadden 150.000 euro opzijgezet voor hun oude dag. Vooral in Fortisaandelen, want zijn echtgenote werkt bij Fortis.

“Het was ons extraatje, voor de leuke dingen later”, zegt Filip. “Daar zal nu bijna niks van overschieten. We hebben ons pensioen nog, we kunnen voort, maar het is een serieuze klap.

We zijn er allebei al dagen niet goed van. Het weegt op ons gezinsleven.” Filips vrouw werkt al vele jaren voor Fortis en geloofde in haar werkgever.

Teleurgesteld

“Nu is ze bijzonder teleurgesteld in het vorige management. Die hebben er zo veel geld verdiend terwijl ze onze toekomst verkwanselden. Maar ze blijft er werken en wil niet in de hand bijten die haar voedt, daarom doe ik dit verhaal anoniem”, zegt hij.

Zelf is Filip, een bediende in een bedrijf, altijd klant geweest bij Dexia. “Maar daar zat ik in een obligatiefonds dat gelinkt is aan het Fortisaandeel.

Met als voorwaarde om intrest en kapitaal terug te krijgen, dat het Fortisaandeel niet onder de vijftig procent zou zakken van de koers op dat moment, en dat was, op 19 juni, 12,30 euro.” Sindsdien is de koers tot onder de vier euro gedoken.

Ook Filip was een van de velen die geld hebben verloren met Lernout & Hauspie. “Maar goed, dat was geen goedehuisvaderaandeel.”

.

Nu in het nieuws