Vindt u dat de Antwerpse bibliotheken genoeg open zijn?

Vindt u dat de Antwerpse bibliotheken genoeg open zijn?

Vindt u dat de Antwerpse bibliotheken genoeg open zijn?

Print
Antwerpen - Vooral in het district Antwerpen zouden de nieuwe openingsuren, die ingaan vanaf 1 januari 2009, voor problemen zorgen vindt Vl.Pro.

“Het aantal openingsdagen in de kleine filialen daalt tot anderhalve dag per week. Nu zijn die filialen nog meerdere dagen per week open”, zegt Antwerps districtschepen Joris Giebens (Vl.Pro).


Wat vindt u van de openingsuren van de Antwerpse bibliotheken? Is uw bieb voldoende vaak open, of mogen de openingsuren toch wat ruimer zijn? En hoe kunnen de Antwerpse bibliotheken zich verbeteren? Geef uw mening!


Vier grote filialen

Ook in de vier grote Antwerpse filialen verandert een en ander. “De zaterdagochtendopening wordt afgeschaft. Bibliotheekbezoekers op Luchtbal, Linkeroever, Kiel en Brederode kunnen op zaterdag dus alleen nog in Permeke aan het De Coninckplein terecht.” Joris Giebens vindt het ook niet kunnen dat acht filialen in het district Antwerpen gesloten zullen zijn tijdens de Kerst- en de Paasvakantie en twee weken in de zomervakantie.

“Niet betrokken”

“De openingsuren van de Permekebibliotheek worden fors uitgebreid wat niet slecht is. Maar het gaat ten koste van de dienstverlening in andere filialen. Voor de gebruikers gaat de dienstverlening erop achteruit”, vervolgt Joris Giebens.

Vl.Pro zegt zich te zullen verzetten tegen de veranderende openingsuren en betreurt dat het district niet betrokken is bij de beslissing van de schepen van Bibliotheken, Philip Heylen (CD&V). “Antwerpen telt 25 vestigingen waarvan er straks 9 nog maar anderhalve dag per week open zijn, en er 16 op zaterdag hun deuren sluiten”, besluit Joris Giebens.

PVdP

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio