Gouverneur met een missie - Lees de speech

Gouverneur met een missie - Lees de speech

Gouverneur met een missie - Lees de speech

Print
Antwerpen - Cathy Berx voelt zich duidelijk goed in haar nieuwe rol als gouverneur. In haar eerste toespraak bij de start van de begrotingsbesprekingen in de Antwerpse provincieraad heeft ze een duidelijke boodschap. “Het provinciebestuur moet ambitieus zijn”, zegt Berx.

Glazen tafel

De nieuwe gouverneur Berx had nog niet de tijd om haar kabinet naar haar smaak in te richten. Vooral de grote glazen tafel ergert haar. “Je ziet op het tafelblad alle vingerafdrukken. Bij de renovatie van het provinciehuis wil ik mijn kabinet in zwart en wit. Lekker strak,” zegt een lachende Cathy Berx, die een half jaar geleden de eed aflegde als eerste vrouwelijke gouverneur van de provincie Antwerpen.

Voelt u zich al wat thuis in de rol als gouverneur? Het klinkt misschien gek, maar ik heb het gevoel dat ik dit al jaren doe. Als gouverneur wil ik dienstbaar zijn. Ik wil mooie projecten in onze provincie steunen en realiseren.

Interview in Gazet van Antwerpen

Lees het volledige interview in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen. De gouverneur wijdt in de krant verder uit over 'het bekkenbestuur', de brave provincieraad en vier provinciale projecten. Ze gaat ook dieper in op de maidenspeech die ze vrijdag uitsprak.

Download de volledige speech

U kunt de volledige speech van Cathy Berx downloaden (Word-document).

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio