Zoo en Planckendael kiezen nieuwe uniformen   Video

Zoo en Planckendael kiezen nieuwe uniformen + Video

Zoo en Planckendael kiezen nieuwe uniformen + Video

Antwerpen - Na een spetterende modeshow in de Marmeren Zaal van de Antwerpse dierentuin kozen de Zoo en Planckendael donderdag de nieuwe uniformen voor hun onthaal- en horecapersoneel. Die worden vanaf het voorjaar aangekleed door ontwerpers Muriel Delvigne en Daisy Plas.
De jury, die bestond uit modekenners en BV’s als Herbert Flack, Jean Bosco Safari en Roxane, moesten twee uniformen selecteren. Eén voor Planckendael en één voor de Zoo. Want de twee dierenparken zijn zelf ook totaal verschillend, klonk het. Ze hebben elk een eigen stijl en dat mag je ook zien aan het uniform van het personeel.

Sixties-ontwerpen

Voor de Zoo koos de jury voor de sixties-ontwerpen van Muriel Delvigne: klassevol, een beetje Jackie Kennedy-achtig, met veel bordeaux en grijs én het Zoo-logo in grote letters op de handschoenen van de medewerkers geborduurd. Ontwerpster Daisy Plas mag de uniformen voor Planckendael maken. De jury hield vooral van het felle groen en blauw dat ze in de outfits verwerkte.

Voor de nieuwe uniformen wilden de Zoo en Planckendael graag ontwerpers van bij ons. Het Flanders Fashion Institute (FFI) stelde daarom tien ontwerpers voor, die allemaal een collectie uniformen tekenden. Daaruit kozen de bezoekers van de Zoo en Planckendael via de website hun favorieten. Die mochten deelnemen aan de finale en de modeshow in de Marmeren Zaal.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio