Benji de Ceulaer: "Het talent heb ik nog steeds"

Benji de Ceulaer: Het talent heb ik nog steeds

Benji de Ceulaer: "Het talent heb ik nog steeds"

Print
Benji de Ceulaer versierde in een sterk seizoen 2004/2005 een transfer naar het Nederlandse Feyenoord. De Ceulaer werd uitgeleend aan RKC Waalwijk, keerde terug naar Feyenoord, om toch weer bij RKC te belanden, waarmee hij degradeerde. Op de site van zijn club zegt De Ceulaer uit het dal te kruipen: "Het talent heb ik nog steeds."

De Ceulaer speelde sinds april geen volledige competitiematch meer. Tegen AGOVV Apeldoorn startte hij weer in de basis. “Het is natuurlijk niet leuk als je alleen in aanmerking komt voor een aantal invalbeurten. Dat knaagt aan je. Ik had gelukkig ook plezierige dingen omhanden. Ik ben onlangs getrouwd, dat gaf de nodige afleiding”, zegt De Ceulaer op www.rkcwaalwijk.nl.

Zelfvertrouwen

“Mentaal heb ik het, door een aantal tegenslagen, heel moeilijk gehad. Mede door het niet promoveren naar de Eredivisie, heeft mijn zelfvertrouwen een flinke deuk opgelopen. Ik denk dat mijn mentale probleem is doorgeslagen in mijn prestaties."

"Ik heb heel veel steun gehad aan mijn vrouw en familie, die veel met mij gesproken hebben. Ik ben de negatieve dingen zo snel mogelijk gaan vergeten en uitgegaan van al het positieve. Dat heeft enorm geholpen.”

Talent

“Het talent heb ik nog steeds, maar de afgelopen periode kwam het er niet helemaal uit. Die goede momenten in een wedstrijd zijn de positieve dingen die ik mee wil pakken.”

Aanstaande vrijdag neemt De Ceulaer het met RKC Waalwijk op tegen Fortuna Sittard.

MEER VOETBALNIEUWS