"Ze liegt zo dat ze het zelf gelooft"

Als Yolande Magy een verhaal vertelde, wist je nooit of het waar was”, getuigden haar ex-collega’s woensdag op haar assisenproces. “Ze had enorm veel fantasie en kon zo liegen dat ze het zelf geloofde.” Zo maakte ze ook de huisarts wat wijs. Die schreef Yolande de slaappillen voor waarmee haar minnaar Willy zijn vrouw Gilberte verdoofde.

ssimons

Yolande Magy (59) heeft op veel plaatsen gewerkt en veel verschillende jobs gehad. Maar of ze nu koerier, hoofd van de schoonmaakploeg of bediende aan het onthaal was geweest, overal hadden haar collega’s hetzelfde over haar te zeggen: Yolande was vriendelijk en behulpzaam, maar ze had te veel fantasie. "Ze kon zo liegen dat ze het zelf geloofde”, aldus een collega.

Pilletjes voor de hoest

Met een verzonnen verhaal was Yolande Magy in november 2005 ook naar een huisarts in Brecht geweest. Die schreef haar hoest- en slaappillen voor.

Een paar dagen na dat doktersbezoek, op 19 november 2005, plette Yolande’s minnaar Willy Van Gorp (59) vier van die hoestpillen tot poeder en strooide ze in de soep van zijn vrouw Gilberte (53). Toen ze was gaan slapen, versmachtte hij haar met de dekens. Willy beweert dat Yolande hem de pillen gaf. Maar Yolande zegt dat hij de pillen heeft gestolen.

Dosis

Bij de autopsie werden niet alleen de hoestpillen van Yolande teruggevonden, ook van de slaappillen zaten resten in het bloed van Gilberte. Maar volgens de gerechtsexperts was Gilberte nooit doodgegaan van al die pillen alleen.

“Daarvoor was de dosis te laag”, zei de toxicoloog. “Maar om haar makkelijk te kunnen versmachten, was de dosis wél hoog genoeg.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio