"Ik leefde in een hel"

Ik leefde in een hel

"Ik leefde in een hel"

Print
Toen ze hoorde dat het hof van beroep haar vrijsprak, viel Nadia Andries overmand door emoties haar advocaat Kris Luyckx in de armen. “Nu begint voor mij een nieuw leven.”

Nadia Andries werd in het onderzoek rond de Visa-crisis aanvankelijk gehoord als kroongetuige. Ze werkte 24 jaar op het kabinet van stadssecretaris Fred Nolf en had volgens de speurders een goede kijk op het reilen en zeilen van haar chef. “Hoewel ik gehoord werd als getuige, was het voor mij onhoudbaar om er te blijven werken”, vertelt Nadia Andries.

“Ik ging drie jaar voor politiecommissaris Eddy Baelemans werken. Nadat ik mee in verdenking werd gesteld, kwam ik terecht op de afdeling Stedenbouw. Daar ben ik nog altijd afdelingshoofd.”

Psychische marteling

“Gelukkig bleven mijn familie en collega’s in mijn onschuld geloven, maar ik leefde zes jaar in een hel. De manier waarop de man, voor wie ik 24 jaar werkte, mij onterecht beschuldigde, was een psychische marteling.”

“Hoewel ik heel goed weet wat ik deed en vooral niet deed, kwam ik toch heel zenuwachtig naar het hof. Daarbij kwam nog dat de voorzitter zich eerst versprak. Toen hij de vrijspraak toch uitsprak, viel een enorme last van mijn schouders. De ontlading was groot.”

“Misschien moeten we na deze uitspraak eens rond de tafel gaan zitten met de burgemeester”, opperde advocaat Kris Luyckx. “Nadia Andries is het hele onderzoek blijven werken bij de stad, maar alle doorgroeimogelijkheden werden haar ontnomen.”

Nu in het nieuws