Ex-kabinetschef Fred Nolf getuigt over Visa-affaire   Poll

Ex-kabinetschef Fred Nolf getuigt over Visa-affaire + Poll

Ex-kabinetschef Fred Nolf getuigt over Visa-affaire + Poll

Print
Antwerpen - Toen ze hoorde dat het hof van beroep haar vrijsprak, viel Nadia Andries overmand door emoties haar advocaat Kris Luyckx in de armen. “Nu begint voor mij een nieuw leven.”

Nadia Andries werd in het onderzoek rond de Visa-crisis aanvankelijk gehoord als kroongetuige. Ze werkte 24 jaar op het kabinet van stadssecretaris Fred Nolf en had volgens de speurders een goede kijk op het reilen en zeilen van haar chef. “Hoewel ik gehoord werd als getuige, was het voor mij onhoudbaar om er te blijven werken”, vertelt Nadia Andries.

Wat vindt u van de afloop van de Visa-affaire? Neem deel aan onze poll of post hier uw reactie!Psychische marteling

“Gelukkig bleven mijn familie en collega’s in mijn onschuld geloven, maar ik leefde zes jaar in een hel. De manier waarop de man, voor wie ik 24 jaar werkte, mij onterecht beschuldigde, was een psychische marteling.”

“Hoewel ik heel goed weet wat ik deed en vooral niet deed, kwam ik toch heel zenuwachtig naar het hof. Daarbij kwam nog dat de voorzitter zich eerst versprak. Toen hij de vrijspraak toch uitsprak, viel een enorme last van mijn schouders. De ontlading was groot.”

“Misschien moeten we na deze uitspraak eens rond de tafel gaan zitten met de burgemeester”, opperde advocaat Kris Luyckx. “Nadia Andries is het hele onderzoek blijven werken bij de stad, maar alle doorgroeimogelijkheden werden haar ontnomen.”

Lees hier ook 'Visa-affaire was volgens rechter storm in glas water', het nieuwsbericht van woensdag over de uitspraak van de rechtbank.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio