Drie voertuigen botsen op Antwerpse Ring

Drie voertuigen botsen op Antwerpse Ring

Drie voertuigen botsen op Antwerpse Ring

Print
Berchem - Een verkeersongeval met twee auto's en een vrachtwagen legde het verkeer op de Antwerpse Ring woensdagmiddag danig in de knoop. Een vrouw werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Voor alle actuele verkeersinformatie: fileclub.gva.be

Omstreeks 12.20 uur werd in de richting van Nederland, ter hoogte van Berchem, een Opel aangetikt door een Poolse vrachtwagen die van rijvak wisselde. De personenwagen belandde tegen een Mercedes en kwam dwars over de rechterrijstrook tot stilstand tegen de vangrails. De Mercedes werd op de linkerrijstrook gekatapulteerd en belandde eveneens tegen de vangrails.

De vrouwelijke chauffeur van de Opel werd overgebracht naar het Sint-Erasmusziekenhuis. De bestuurder van de Mercedes en de Poolse vrachtwagenchauffeur raakten niet gewond.

25 kilometer file

Er bleven meteen na het ongeval drie van de vijf rijstroken beschikbaar, maar twijfelende bestuurders hebben het verkeer tien minuten lang tot stilstand gebracht.

In de richting van Nederland ontstond onmiddellijk een file van 25 kilometer. Op de E17 moesten voertuigen aanschuiven vanaf de parking in Kruibeke. Ook het verkeer op de E19 en de A12 raakte ernstig verstoord. Na zo'n drie kwartier werd de rijbaan weer volledig vrijgegeven.

Foto: Frank Boelens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio