Herentals krijgt eigen wijn

Print
Herentals - Aan de vooravond van het 800-jarig bestaan van Herentals heeft de stad haar eigen wijn. De wijn krijgt de naam Arantales. Het is een stevige Catalaanse rode, die speciaal voor het Herentalse wijnhuis Van Eccelpoel wordt geproduceerd door René Barbier, een van de meest vooraanstaande Spaanse wijnboeren.

Begin 2008 klopte Koen Michiels, al veertien jaar lang keldermeester bij Van Eccelpoel, aan bij de familie Barbier in Catalonië. Hij contacteerde ze met het verzoek om voor Herentals een eigen wijn te maken.

“De voorwaarde was wel dat de wijn betaalbaar moest zijn, dat hij uit de eigen wijngaarden van de familie Barbier moest komen en dat hij jaarlijks opnieuw moest worden geproduceerd”, legt Koen uit.

Charmante naam

Uiteindelijk gingen de Barbiers akkoord. Ze waren ook gecharmeerd door de naam Arantales die Koen voorstelde. “De naam werd me gesuggereerd door stadsgids Ludwig Certiaens”, verklapt Koen.

Koen Michiels onderhoudt al sinds het begin van zijn carrière contacten met de wijnboeren van de familie Barbier in Catalonië. “Ik heb René Barbier destijds aangeschreven met de vraag of ik zijn topwijn Clos Mogador bij Van Ecceploel mocht verkopen. Op die manier is een hechte relatie ontstaan, de man is zelfs al in Herentals komen kijken”, legt Koen uit.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio