Kinderopvang past tarieven aan

Print
Merksplas - Het initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) De Spetter is een enorm succes. Maar omdat de tarieven sinds 2002 niet meer werden aangepast, ziet het IBO zich genoodzaakt om deze op te trekken.

De ouders betalen een gedeelte van de opvang. ”Dit bedrag werd sinds de oprichting in 2002 niet meer aangepast”, weet schepen van Jeugd Monique Quirynen(LFB). “Daarom voeren we nu een verhoging van drie cent per begonnen halfuur in. Wie een hele dag gebruikmaakt van het IBO moet voortaan tien euro betalen, want een ronde som werkt nu eenmaal makkelijker.”

Toch wil Quirynen nog eens benadrukken dat de kinderopvang in Merksplas nog steeds goedkoop blijft. ”Daarenboven zijn bij ons de meeste uitstappen gratis en ook een appel en een koekje zitten in de prijs begrepen. Deze zomer werden er vijftig kilogram appels en zes kilogram koeken per week verorberd.”

Omdat de vraag nog steeds het aanbod overstijgt, besloot IBO De Spetter om tijdens de vakanties met de oudste groep uit te wijken naar een gebouw op de Kolonie. Daardoor konden er gemiddeld meer dan 110 kinderen van het aanbod genieten, wat een stijging van twintig procent betekende tegenover 2007. Vier jobstudenten werden ingeschakeld om de vaste ploeg te versterken.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio