Bewoner klaagt over zwerfvuil

Print
Turnhout - Een bewoner van de Nieuwstad in Turnhout klaagt het zwerfvuil in zijn straat aan. “Aan de container aan de Tijl- en Nelestraat staan soms zelfs banken.”

Peter Hoeck ergert zich aan het vuil in zijn straat Nieuwstad. “Wij vallen net buiten het centrum. Daar vegen ze de stoep ze elke dag. Zijn onze straten dan niet belangrijk?”

Vooral tijdens het weekend is het volgens hem erg gesteld met zijn straat. “Vanuit de auto’s smijten mensen glas en blikjes weg. Soms raap ik de blikjes wel eens op en steek ik ze in mijn blauwe zak. In een jaar kan ik zo wel een paar zakken vullen.” Maar het probleem is volgens Peter Hoeck groter dan dat. “Je ziet wel meer zwerfvuil in Turnhout. Vroeger gold het gezegde nog dat je voor je stoep moet vegen. Maar ik denk dat de mentaliteit van sommige mensen veranderd is.”

Volgens schepen van Milieu Luc Hermans (CD&V) gebeuren er acties tegen zwerfvuil. “Wanneer de milieudienst een melding binnenkrijgt, sturen ze de milieupolitie erop af. Ik zal niet zeggen dat de dader altijd wordt gevonden, maar toch vaak. We hebben zo de laatste jaren een aantal gevallen kunnen opsporen. Waar zwerfvuil vaak terugkomt, zien de politie en de stadswachten strenger toe. Ook in burger, want dat heeft vaak meer effect.”

Milieudienst: 014-44.33.28

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio