Gemeente maakt inventaris

Print
Essen - Essen heeft nog 533 onbebouwde percelen liggen. Dat blijkt uit een inventaris die de gemeente heeft opgesteld. Aan de hand van die gegevens zal ze een woonbehoeftenstudie laten opmaken.

Sinds kort mogen de gemeenten zelfstandig alle dossiers afwerken die betrekking hebben op de ruimtelijke ordening, mits zij voldoen aan een aantal voorwaarden. De Essense gemeente maakt nu werk van het vervullen van deze vereisten.

Subsidie

Een van de voorwaarden is de opmaak van de IOP, de inventaris voor onbebouwde percelen. Deze inventaris is ondertussen door de dienst ruimtelijke ordening van Essen afgewerkt en goedgekeurd door de hogere overheid, die hiervoor een subsidie toekende van 3.454,50 euro. Uit de inventaris blijkt dat in Essen nog 533 onbebouwde percelen liggen, verdeeld over de verschillende wijken: Hoek 28, Heikant 132, Centrum en Statie 177, Horendonk 64, Wildert 105, verspreide ligging 27.

Studie

Aan de hand van deze inventaris is het nu de bedoeling een nieuwe woonbehoeftenstudie te laten maken, die zal helpen om het toekomstige woonbeleid verder uit te werken. Er werd voldaan aan de eisen dat de gemeente moet beschikken over een ruimtelijk structuurplan en een gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar in dienst moest nemen.
Ook van de twee laatste voorwaarden, een plannen- en een vergunningenregister, wordt werk gemaakt.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio