Touring biedt dienstverlening met mobiel persoonlijk alarm aan

Touring biedt dienstverlening met mobiel persoonlijk alarm aan

Touring biedt dienstverlening met mobiel persoonlijk alarm aan

Print
Gezondheid is voor de Belgen het hoogste goed en hun grootste zorg is zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. 45% van de Belgen zegt bang te zijn om ziek te worden op hun oude dag. Dat blijkt uit een recente enquête, uitgevoerd door het onderzoeksbureau IPSOS, op vraag van bijstandsverzekering Touring.

Bijstandsverzekering Touring liet de enqûete in september uitvoeren in het kader van Touring Medicare, een dienstverlening rond een mobiel persoonlijk alarm, gekoppeld aan professionele hulpdiensten met bijstand van artsen. "Touring Medicare vergemakkelijkt en versnelt de hulpverlening als daar behoefte aan is", zegt Thierry Willemarck van Touring.

Touring Medicare biedt drie diensten aan:

MEDICARE HOME

Een systeem dat wordt aangesloten op de telefoonlijn met een clip die je overal in het huis op zak hebt. Eén druk op de knop van de discrete clip volstaat om de Touring alarmcentrale te contacteren.

MEDICARE GPS

Een draagbare GPS die in verbinding staat met de Touring centrale via het GSM netwerk zorgt ervoor dat u overal gelokaliseerd kan worden: met dit toestel kan je bellen, gebeld worden en indien nodig gelokaliseerd worden.

Daarnaast heeft het systeem ook een inactiviteitfunctie die de alarmcentrale automatisch verwittigt na 24 uur van inactiviteit.

MEDICARE SOS

Het telefoonnummer van de Touring alarmcentrale wordt geprogrammeerd op een toets van de GSM: het volstaat om de toets enkele seconden ingedrukt te houden om in verbinding te komen met een professioneel team, opgeleid om urgentiesituaties te beheren en bijgestaan door een arts, 24 uren op 24.

Meer informatie over Touring Medicare vindt u op www.touring.be/medicare.

Bron: Touring.

Nu in het nieuws