Retroperspectieve belicht Leo Vanhees

Print
Stabroek - Wie aan Stabroekse kunstschilders denkt, komt al vlug aandraven met namen als Maarten Melsen en Sauter. Ten onrechte wordt vaak Leo Vanhees vergeten. Daar willen Irène Dewaele, Luc Dingemans , Hugo Cornelissens en het Comité 750 jaar Stabroek iets aan doen. In het Ravenhof komt een retrospectieve met 110 werken van Leo Vanhees.

Ingetogen verfijning is de titel van deze tentoonstelling in het Ravenhofkasteel. Leo Vanhees overleed vijf jaar geleden op 59-jarige leeftijd. Het is onder impuls van zijn levensgezellin Irène Dewaele en twee van zijn goede vrienden dat dit overzicht er komt.

Fijnschilder

“Leo maakte een omweg naar het kunstschilderen. Eerst volgde hij een schildersopleiding aan de technische school aan de Londenstraat. Daarna stapte hij naar de Antwerpse kunstacademie. Daar behoorde hij tot de betere studenten van Victor Dolphyn. De fijnschilder werd later uitverkoren om als lid van de kring van Twaalf Apostelen of de Antwerpse klassieke realisten mee te exposeren in galerij Campo”, aldus Irène Dewaele.

Voor de retrospectieve werden 110 werken van Vanhees samengebracht. De tentoonstelling loopt van 11 tot 19 oktober in het Ravenhofkasteel in Putte-Stabroek. In het weekend gaan de deuren open van 11u tot 17u, in de week van 14u tot 17u. Op maandag en dinsdag is de tentoonstelling niet te bezichtigen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio