België springt naar plaats 51 op FIFA-ranglijst

België springt naar plaats 51 op FIFA-ranglijst

België springt naar plaats 51 op FIFA-ranglijst

Print
Het spelpeil van onze nationale ploeg lijkt er op vooruit te gaan en dat vertaalt zich ook in de ranglijst van de wereldvoetbalbond FIFA. Na de 4 op 6 in de WK-voorronde stijgt ons land vier plaatsen op de rangschikking en staat het nu op de 51ste plaats.

De sfeer rond de Rode Duivels verbeterde aanzienlijk na de 3-2 winst thuis tegen Estland en het onverhoopte 1-1 gelijkspel in en tegen Turkije. België klimt daardoor vier plaatsen, waardoor het op gelijke hoogte komt te staan met Saudi-Arabië en nipt Mali voorblijft.

Spanje op 1

Aan de top van de rangschikking zijn er nauwelijks wijzigingen te noteren. Europees kampioen Spanje blijft riant op de eerste plaats staan en vergroot nog zijn voorsprong op Italië en Duitsland, de nummers 2 en 3 op de lijst.

Brazilië maakt een sprong van twee plaatsen naar de vierde plek, ten koste van Nederland en Kroatië die beide één plaats achteruit gaan.

Turkije achteruit

Turkije, de tweede tegenstander van de Duivels in de WK-voorronde, zakt drie plaatsen naar plek 13.

De overblijvende tegenstanders van onze nationale ploeg, Bosnië-Herzegovina, Armenië en Estland staan respectievelijk op 75, 101 en 137.

Meer sportnieuws