Wereldwijde uitverkoop op de beurzen

Wereldwijde uitverkoop op de beurzen

Wereldwijde uitverkoop op de beurzen

Print
De beurzen tekenen wereldwijd verliezen op tot 10 procent. Dinsdagavond noteerden aandelen in New York meer dan 5 procent in de min. Vandaag sloot de Japanse Nikkei-index ruim 9 procent lager af: de zwaarste val in 21 jaar. Ook in Europa zijn de verliezen aanzienlijk. Nu zijn de Amerikaanse beurzen weer aan zet.

In Wall Street gaf de Dow Jones dinsdag ruim 5 procent prijs, de industriële index belandde op 9.447 punten. Technologiebeurs Nasdaq speelde zelfs 5,8 procent kwijt.

Azië

Op de beurs in Tokio ging de Nikkei-index (-952,58 punten) woensdag maar liefst 9,4 procent achteruit. Dat is de zwaarste val in twee decennia.

Naast de Nikkei index ging ook de Hang Seng index in Hongkong (-5,5 procent), de Thaïse beursindex (- 5,6 procent) en de Zuid-Koreaanse index (- 4,8 procent) stevig achteruit. De beursindex in Indonesië werd geschorst na een verlies van 10 procent.

Europa

Op het einde van de handel noteert de Bel20, een korf met de twintig belangrijkste Belgische aandelen, 7,4 procent verlies. In Amsterdam duikt de AEX 7,7 procent omlaag, terwijl de Duitse DAX 5,9 procent daalt. De Franse CAC40 gaat 6,3 procent in het rood.

De grootschalige pogingen om de kredietmarkten te ondersteunen lijken dus niet voldoende om de gemoederen op de beurzen te bedaren. Er wordt steeds meer gevreesd dat de al maar uitdijende financiële crisis uiteindelijk zal leiden tot een wereldwijde recessie.

Nu in het nieuws