"Vrijen in een film is een soort van biefstukkendans"

Vrijen in een film is een soort van biefstukkendans

"Vrijen in een film is een soort van biefstukkendans"

Print
De Sara-actrice Veerle Baetens (30) beleeft drukke tijden. Eind deze maand wordt ze voor de eerste keer moeder van een dochter. Terwijl net op hetzelfde moment de lancering van de veelbesproken film Loft valt, waarin Baetens de rol van vamp Ann Marai op zich neemt.

Over haar vele vrijscènes met Koen de Bouw is Baetens erg nuchter. "Ik sta er niet bij stil dat velen in mijn plaats zouden willen zijn. Het waren bovendien halve vrijscènes, die zijn altijd gênant."

Klaarkomscène

"Voor Koen was het bovendien ook niet gezellig om naast een blote vrouw te liggen, maar Koen is erg attent op dat gebied. Iedere keer als ik me na de 'klaarkomscène omdraaide en uit bed stapte, hield hij het laken zo vast dat mijn borsten bedekt bleven. Ik vind dat mooi van hem", aldus Baetens.

"Vrijen in een film is een soort van biefstukkendans. Je ligt gewoon helemaal bloot een choreografie te doen, die meer dansgericht is dan spelgericht."

Sexy vamp

Baetens speelt in de film de sexy vamp Marai, een rol waarmee ze in het echte leven geen enkele connectie heeft. "Verleiden en spelletjes spelen ligt me niet. Zelfs als ik iemand te lang in de ogen kijk, voel ik me al ongemakkelijk. Ik ben wel bijzonder geïntrigeerd door ontrouw. Voor een man is het niet zo simpel om een slechtlopende relatie vol te houden", besluit Baetens in het interview met Story.

MEEST RECENT