Brugstraat krijgt nieuwe riolering al in 2010

Brugstraat krijgt nieuwe riolering al in 2010

Brugstraat krijgt nieuwe riolering al in 2010

Print
Brecht - In Sint-Job zal de hoofdas binnen twee jaar uitgebouwd worden met een gescheiden rioleringssysteem. Dat is sneller dan verwacht, maar wel nodig: de huidige rioleringen zijn in bijzondere slechte staat.
Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) heeft 17,2 miljoen euro uitgetrokken voor de uitbouw van gescheiden rioleringen in de provincie Antwerpen. 1,2 miljoen daarvan gaat naar de weg- en rioleringswerken in de Brugstraat en de Sportveldlaan. Burgemeester Luc Aerts (CD&V) is blij, maar tegelijkertijd ook verrast door de snelle beslissing. “We hadden natuurlijk gehoopt dat er snel een beslissing zou komen voor de Brugstraat, want de werken zijn echt nodig. Ik kan mijn collega alleen maar dankbaar zijn. Voor onze gemeente, en dan vooral voor Sint-Job, is dit bijzonder goed nieuws.”

In 2004 wees een cameraonderzoek uit dat de rioleringen in de Brugstraat in bijzonder slechte staat zijn. Stukken riolering zijn kapot of de aansluitingen werken niet. “Het is altijd maar oplappen om verder te kunnen. In de lente zijn we dan naar de minister getrokken en hebben we dit probleem aangekaart. Natuurlijk, nieuwe rioleringen zijn fantastisch, maar nu moet er ook aan de bovenbouw gedacht worden.”

Belabberd

De Brugstraat is er volgens de burgemeester immers belabberd aan toe. “We hebben te maken met een bijzonder slechte rijweg. In juni werd van beide rijstroken nog 1,5 meter afgefreesd en weer aangelegd. We zaten met slechte fiets- en voetpaden, ook die werden gefatsoeneerd. We hadden het studiebureau Infrabo onlangs nog verwittigd dat ze zich moesten klaarhouden voor de bovenbouw.

Want eigenlijk is er nog niet echt over nagedacht hoe die er straks zal uitzien.” De burgemeester wil in die plannen ook rekening houden met de studie van de firma BRO België over de leefbaarheid van de detailhandels. “De Brugstraat heeft nood aan winkels. Voor de middenstanders is het natuurlijk heel belangrijk dat de werken zo goed mogelijk met hen afgestemd worden”, aldus burgemeester Aerts.

Doorbijten

Voorzitter Van Goethem van de middenstandsvereniging VAMI heeft schoenwinkel Caramel in de Brugstraat. Hij is een beetje verrast door de snelheid.

“Enkele weken geleden hoorde ik van de burgemeester nog dat het waarschijnlijk iets voor 2012 zou worden. We weten dat er hier een serieus probleem is en dat dit aangepakt moet worden. Natuurlijk is geen enkele middenstander blij dat er werken voor zijn deur gebeuren, want dat brengt omzetdaling mee. Maar hier zullen we allemaal door moeten. Mits goed overleg met de gemeente Brecht denk ik dat dat wel zal lukken. En nadien hebben we hopelijk een mooie straat om te winkelen, een die veel mensen op de been brengt.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio