Galgenveld krijgt logische heraanleg

Print
Stabroek - Het Galgenveld in Putte bestaat uit drie straatjes. Twee ervan sluiten aan op elkaar. Het derde stukje ligt honderd meter verder. De straat is al verschillende keren opengebroken en ligt er slecht bij. De gemeente belooft beterschap.

“Bewoners van het Galgenveld, het korte gedeelte van de straat met de gsm-mast, klagen al langer over de slechte staat van hun straat. Hun klachten zijn meer dan gegrond. De straat is al verschillende opengebroken en het wordt tijd dat het Galgenveld opnieuw wordt aangelegd.”

Zo begon schepen van Openbare Werken Pierre Bels (Open Vld) zijn betoog tijdens de jongste gemeenteraad. De dienst gemeentewerken maakte voor dit dossier een kostenraming. Die bedraagt 85.000 euro. De gemeente Kapellen draagt 10.006 euro bij.

Nummering

De slechte staat van het wegdek is niet het enige probleem in het Galgenveld. Er is ook iets fout met de nummering van de huizen. De nummering van de huizen loopt onlogisch over van het ene deel van het Galgenveld naar het verdergelegen deel en dat zorgt voor problemen.

Hulpdiensten die niet op de hoogte zijn van de plaatselijke situatie kunnen voor verrassingen komen te staan bij een oproep. “Wanneer we het Galgenveld heraanleggen, worden ook meteen de straatnaam en de nummering herbekeken.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio