Opnieuw topoverleg rond toekomst Dexia

Opnieuw topoverleg rond toekomst Dexia

Opnieuw topoverleg rond toekomst Dexia

Print
Woensdagavond is het kernkabinet van de federale regering bijeen gekomen in de Lambermont. Ook de vice-gouverneur van de Nationale Bank en vertegenwoordigers van Dexia waren aanwezig. Deze nacht vergaderen de ministers van Financiën van België, Frankrijk en Luxemburg over de toekomst van Dexia.

Dexia blijft in de hoeken zitten waar de klappen vallen en verloor vandaag op zijn diepste punt meer dan 20 procent, maar stabiliseerde zich en kroop in de namiddag zelfs bijna uit de rode cijfers. Het herstel bleef echter niet aanhouden, een Dexia-aandeel is nu 4,99 euro waard (-15,42 procent).

KBC

Het aandeel van KBC deelt ook in de klappen die de bankaandelen ondervinden door de massale uitverkoop van aandelen. Net nadat het hersteld was na een gitzwarte ochtend, kreeg het aandeel rond de middag opnieuw een flinke klap om er vervolgens weer lichtjes bovenop te komen. Het aandeel staat 10,68 procent in de min en werd het laatst verhandeld aan 43 euro.

Beleggers sussen

KBC-topman André Bergen voelde zich door de sterke koersdaling genoodzaakt om via een persbericht te benadrukken dat zijn bank een van de meest solvabele is en een sterke liquiditeit heeft. Hij wil zo de gemoederen sussen en voorkomen dat de paniek het aandeel van KBC nog grotere schade zal toebrengen.

Andere aandelen

Ook aandelen van andere bedrijven gaan fors onderuit: De Bel20 noteerde vandaag een daling van 7,36 procent. Nationale Portefeuille daalt 13,4 procent, GDF Suez verliest 10,9 procent, InBev gaat 10,5 procent achteruit en Agfa-Gevaert noteert 8,7 procent in de min.
De grote uitzondering op de beurs van Brussel is het aandeel van UCB, dat een stijging van 0,15 procent (!) noteert.

Lees ook: Centrale banken verlagen rente met 0,5 procent
Lees ook: Wereldwijde uitverkoop op de beurzen
Lees ook: Britse overheid ondersteunt 8 banken met reddingsplan
Lees ook: Handel in Fortis blijft geschorst tot er meer duidelijkheid is
Lees ook: Half miljoen Belgen armer door crisis bij Fortis
Lees ook: "De huidige financiële crisis is ergste sinds jaren '30"
Lees ook: Paul D'Hoore in tegenaanval tegen verdachtmaking Humo

.

Nu in het nieuws