Clementwijk krijgt zeshonderd nieuwe woningen

Print
Sint-Niklaas - De Clementwijk krijgt tegen 2012 zeshonderd nieuwe woningen. Daarnaast is het parkeerbeleid uitgestippeld, en wordt een parkpromenade aangelegd. Dinsdag kregen de buurtbewoners dit aangepaste masterplan te zien.

Het studiebureau dat de plannen voor de uitbreiding opmaakt, stelde dinsdag het bijna definitieve masterplan voor aan de omwonenden.

Mobiliteit

De eerste woningen worden tegen 2012 gebouwd. Er zijn een aantal aanpassingen aan de eerdere plannen. Vooral het mobiliteitsvraagstuk moest het studiebureau nog verder ontrafelen. Zo is nu duidelijk dat er twee hoofdontsluitingen komen: langs het bufferbekken aan de Spieveldstraat en langs de bushalte aan de Frans Van Cauwelaertlaan.

Buslijn

Er komt ook een buslijn door de nieuwe wijk. In het noorden van de nieuwe wijk wordt een bezoekersparking aangelegd met 300 plaatsen. Voor de bewoners zal er ’gebundeld parkeren’ gelden. Dat wil zeggen dat de auto’s van de bewoners van een bepaald wijkdeel worden gegroepeerd in een half-ondergrondse parking of aan de rand van het woonveld.

Stadspark

Het stadspark van 4 hectare wordt aangelegd met heuveltjes en grachten en loopt over in een heuse parkpromenade. Doorheen de nieuwe wijk komen wandel- en fietsverbindingen. Centraal wordt er ruimte vrijgemaakt voor een school, kinderopvang, een buurtwinkel en een wijkontmoetingsplaats.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio