"Ik ben koud gepakt door Schumacher"

Ik ben koud gepakt door Schumacher

"Ik ben koud gepakt door Schumacher"

Print
Stefan Schumacher zal geen meter fietsen in de trui van Quick.Step. Nog voor zijn contract aan zijn looptijd begon, werd het verscheurd door manager Patrick Lefevere. ”Wij screenden Schumacher extra goed omdat er allerlei verhalen over hem de ronde deden.
En nog word ik koud gepakt”, zegt een teleurgestelde Lefevre in onze krant.

Werd je verrast door het nieuws?

Lefevere: Wat denk je? Natuurlijk werd ik verrast.

Over Schumacher hangt toch al jaren een dopingwaas?

Over Schumacher en over tientallen andere renners. Tijdens het WK in Varese liepen misschien wel dertig namen over de tongen. Zoveel van die ploeg, zoveel van die. Wat is waar en wat is onzin? Ik weet het ook niet meer.

In het geval van Schumacher blijken de oude en nieuwe geruchten te kloppen: de Duitser ís een sjoemelaar. Wordt zo iemand niet gescreend voor hij een contract krijgt?

Uiteraard. Dat gebeurt niet alleen bij Quick.Step, maar bij alle ploegen. In het geval van Schumacher werd die screening nog grondiger uitgevoerd, precies omdat hij in de geruchtenmolen zit. Yvan Vanmol vroeg bij de Internationale Wielerunie alle mogelijke gegevens over hem op. Maar ook bloedwaarden zeggen blijkbaar niet alles.

CERA, de epovariant waar Schumacher positief op testte, was bovendien tot voor kort niet te vinden. De opsporingsmethode werd pas onlangs ontwikkeld en er waren twee labs voor nodig om de Duitser te strikken. Laat staan dat we het product bij interne ploegcontroles kunnen opsporen.

Schumacher komt er straks niet in?

In geen geval. Het contract dat hij op de vooravond van het WK in Varese ondertekende, gaat pas in op 1 januari maar beschouw ik als onbestaand. De aangetekende brief met die mededeling ligt klaar voor het moment dat ik officieel op de hoogte wordt gesteld van Schumachers positieve test.

Lees het hele interview vandaag in onze krant.

Meer sportnieuws