Visa-affaire was volgens rechter storm in glas water

Visa-affaire was volgens rechter storm in glas water

Visa-affaire was volgens rechter storm in glas water

Print
Fred Nolf, de voormalige stadssecretaris van Antwerpen, heeft in beroep zijn straf gereduceerd gezien tot vijf maanden cel voorwaardelijk. Nolf raakte in opspraak tijdens de Visa-affaire, die enkele jaren geleden een schokgolf deed waaien door het Antwerpse stadsbestuur.

Het hof van beroep oordeelde dat de hele Visa-crisis uiteindelijk een storm in een glas water bleek. Vele schepenen en ambtenaren die zeven jaar geleden van fraude werden beticht hebben volgens de rechtbank niets verkeerds gedaan.

Ondermeer oud-burgemeester Leona Detiège, die onder druk van de affaire uit haar ambt stapte, reageerde opgelucht op de uitspraak van de rechter.

Fred Nolf

Ook Fred Nolf werd er van verdacht op onrechtmatige wijze persoonlijke uitgaven te hebben verricht met de kredietkaart van de stad. Hij zou ondermeer privé-etentjes en reizen hebben bekostigd met de visakaart van de stad

Het hof van beroep volgde Nolf gedeeltelijk in zijn verdediging en vond dat het niet duidelijk omschreven was wat er al dan niet betaald mocht worden met de betaalkaart van de stad.

Zijn straf van twee jaar cel effectief werd daardoor terug geschroefd tot vijf maanden cel voorwaardelijk.

.

Nu in het nieuws