450 kg zware Mexicaan sterft aan hartaanval

450 kg zware Mexicaan sterft aan hartaanval

450 kg zware Mexicaan sterft aan hartaanval

Print
Een 450 kilogram zware Mexicaanse man is overleden aan de gevolgen van een hartaanval. De 47-jarige Jose Luis Garza deed onlangs nog een oproep om hulp op de televisie.

De hulpdiensten kwamen nog toegesneld, maar er moest eerst een muur van Garza's huis worden uitgekapt vooraleer de Mexicaan naar het ziekenhuis kon worden gevoerd. Dat gebeurde in een vrachtwagen van een vriend.

Bij aankomst in het ziekenhuis in het noorden van Mexico kon enkel de dood van de man worden vastgesteld.

Steun van zwaarste man ter wereld

Garza wilde graag in de voetsporen treden van Manuel Uribe, een andere Mexicaan die met zijn 560 kg tot voor kort door het leven ging als zwaarste man ter wereld, maar die op erg korte tijd bijna 200 kg lichaamsgewicht verloor. Toeval of niet, maar beide heren woonden op amper een uur rijden van elkaar.

Uribe probeerde Garza te steunen in zijn strijd tegen zijn overgewicht, maar tevergeefs. Garza leed al lang aan een eetverslaving, maar toen zijn ouders negen maanden geleden om het leven kwamen liep zijn eetprobleem helemaal uit de hand.

De familie had Gaza graag laten cremeren, maar er kon geen oven worden gevonden waar de zware man in paste. Bijgevolg zat er niets anders op dan hem te begraven.

MEEST RECENT