Passagiers Australische vlucht getuigen over doodsangsten

Passagiers Australische vlucht getuigen over doodsangsten

Passagiers Australische vlucht getuigen over doodsangsten

Print
Bij het incident met de Airbus van Qantas boven het Australische luchtruim liepen uiteindelijk 46 mensen verwondingen op. Het incident deed zich voor toen het vliegtuig in een enorme luchtzak terecht kwam en in enkele seconden maar liefst twee kilometer de dieperik in zakte.

De meeste passagiers die gewond raakten hadden op het moment van de feiten hun veiligheidsgordel niet om waardoor velen met een serieuze kracht tegen het plafond werden gesmakt. Het vliegtuig maakte nadien een noodlanding in de buurt van Exmouth, waar de gewonde passagiers naar ziekenhuizen werden overgebracht.

Intussen hebben al enkele passagiers getuigd over de doodsangsten die ze uitstonden tijdens het incident. Zij vertelden hoe volwassenen en kinderen tegen het plafond opvlogen door de bruuske val die de vlucht in erg korte tijd maakte vanwege turbulentie. Toen de situatie weer genormaliseerd was, leek het of er een grote ravage had plaatsgevonden aan boord.

Het incident doet de discussie weer oplaaien over het al dan niet verplicht maken van het permanent dragen van een veiligheidsgordel tijdens de hele vlucht.

.

Nu in het nieuws