"Toch even gepanikeerd"

Toch even gepanikeerd

"Toch even gepanikeerd"

Print
Maarten Craeghs heeft de eindzege in de beker van België voor nieuwelingen beet. De Lommelaar had zondag in de slotmanche in Tielt voldoende aan een achttiende plaats om het regelmatigheidscriterium (over negen wedstrijden) op zijn naam te schrijven. Voor Craeghs is dit de bekroning van een schitterend seizoen, waarin hij ook nog eens acht overwinningen behaalde.

Voor de start van de Keizer der nieuwelingen in Tielt leek Craeghs al gewonnen spel te hebben, maar uiteindelijk hield de snelle Lommelaar slechts vijf punten bonus over op concurrent Bart Baele. Craeghs: “Ik had het vooraf goed becijferd. Er waren nog vier kandidaten op de eindzege. Enkel als Baele won en ik niet in de top achttien eindigde, ging hij nog met de eindzege lopen.”

En jij werd precies achttiende?

“Klopt. En Baele werd uiteindelijk pas derde. Maar ik geef toe dat ik in de slotfase toch even gepanikeerd heb. Ik had mijn wedstrijd afgestemd op mijn vier concurrenten en er constant voor gezorgd dat ze niet zonder mij wegreden. Maar mijn ploeg was niet sterk genoeg, waardoor ik er constant alleen voor stond. Op het einde reed er dan toch een groepje van acht weg. Met daarbij uitgerekend concurrenten Baele, Bouvry, Roelandts en Stuyven. Ik heb nog hemel en aarde bewogen om hen tot de orde te roepen. Maar het lukte me niet. Ik zat er echt helemaal door en werd uiteindelijk dus pas achttiende.”

Maar Baele won niet en dus was de eindzege toch binnen...

“En daar ben ik heel gelukkig mee. De beste zijn aan het einde van negen topwedstrijden, dat betekent toch iets. Ook al omdat ik niet echt een ploeg achter mij had. Terwijl nationaal kampioen Jasper Stuyven bijvoorbeeld constant enkele mannetjes had die voor hem reden, moest ik het alleen opknappen.”

Lees het volledige artikel in de krant.

Meer sportnieuws