"Ze zei letterlijk dat Gilberte niet waard was om te leven"

Ze zei letterlijk dat Gilberte niet waard was om te leven

"Ze zei letterlijk dat Gilberte niet waard was om te leven"

Print
Antwerpen - “Yolande? Die wilde Gilberte uit de weg”, getuigden de collega’s van Yolande Magy (59) gisteren op haar assisenproces. “Daar was ze constant mee bezig. Ze wist alles over giftige paddenstoelen en kruiden en zelfs waar je een Albanese huurmoordenaar kon vinden. Want Gilberte moest dood, vond Yolande. Maar niemand dacht dat ze het ook méénde.”

Yolande Magy mag dan wel beweren dat ze niet wist dat haar minnaar Willy Van Gorp (59) zijn vrouw Gilberte Timmermans (53) wilde vermoorden, haar vroegere collega’s van het koerierbedrijf in Zaventem getuigden dat ze juist héél goed op de hoogte was. “Ze sprak over niets anders”, zei collega Emine. “Yolande vond dat Willy’s vrouw hun relatie in de weg stond. En dus moest ze dood. Ik ken genoeg manieren om iemand van kant te maken zonder dat iemand ooit te weten komt hoe het is gegaan, zei ze dan. Yolande beweerde dat ze paddenstoelen kende die, als je ze opat, je vitale organen heel langzaam konden kapot maken. En ze zei ook dat je voor 500 euro een Albanees kon inhuren die de klus zou klaren.”

Waanzin

“Ze zei letterlijk dat Gilberte niet waard was om te leven”, herinnerde collega Denise zich. “Want Willy had toch niks aan haar. En dan zette Yolande zich achter de computer en zei Ik zal eens wat opzoeken over giftige champignons, zie.” Toch nam geen enkele collega Yolande serieus. “Ik vond het complete waanzin”, zei Emine. “Grootspraak, dacht ik”, zei Denise.

"Is ze al dood?"

Ook Yolandes jongste dochter Vanessa wist dat haar moeder weet had van Willy’s moordplannen. Een week na de dood van Gilberte verklaarde Vanessa aan de politie dat haar moeder met Willy mee naar het bos ging om paddenstoelen te zoeken. Willy zou ook een recept van het internet hebben gehaald waarmee je iemand kon vergiftigen. Volgens Vanessa was haar moeder naar de drogist gegaan om te kijken of de ingrediënten wel beschikbaar waren. Met de plannen waren Yolande en Willy zeker al een maand bezig geweest, wist Vanessa. Al lachend had ze toen een sms gestuurd naar Willy. Is ze al dood? stond erin.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio