Oplichters roven villa in Brasschaat volledig leeg

Oplichters roven villa in Brasschaat volledig leeg

Oplichters roven villa in Brasschaat volledig leeg

Print
Brasschaat - Martina van Eeuwijk en Julius Gerhard Waterval zijn uiteindelijk weg uit de riante villa in Brasschaat. Maar echt opgelucht is de eigenaar niet: het notoire oplichtersduo nam alle huisraad met zich mee, liet torenhoge energiefacturen achter en moet nog voor duizenden euro huur betalen.

Het verhaal in een notendop: de eigenaars van een mooie villa in de Brasschaatse Struikenlaan besloten enkele jaren geleden naar hun thuisland Nederland terug te keren. Een vastgoedmakelaar zocht en vond in december 2007 huurders voor het optrekje. Het Nederlandse koppel Martina van Eeuwijk en Julius Waterval betaalde een voorschot, de waarborg en de eerste maand huur. Maar nadien bleef het stil. De eigenaar stapte naar de vrederechter. De oplichters stuurden hun kat naar de eerste zittingen. Na een plaatsbezoek eind juni besloot de vrederechter de oplichters nog drie maanden respijt te geven. Begin oktober moesten ze de villa verlaten hebben en moest de achterstallige huur betaald zijn.

Torenhoge kosten

”Ze zijn inderdaad weg”, vertelt de eigenaar, die niet met zijn naam in de media wil. ”Ergens in september poetsten ze de plaat. Waar ze nu uithangen, weten we niet. We weten wel dat ze al ons meubilair en de huisraad hebben meegenomen. Rekeningen voor onder meer water en elektriciteit lieten ze wel achter.”

100.000 euro schade

De gedupeerde eigenaar raamt de schade op ongeveer 100.000 euro. ”Dan gaat het over de achterstallige huur, de gestolen huisraad en de onbetaalde facturen. Op een aantal goederen en op hun BMW rustte pandbeslag. Wij hopen dat de Belgische en Nederlandse politiediensten maximaal zullen samenwerken om de twee te vinden en voor het gerecht te krijgen.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio