Koeien dagvaarden Antwerpse olifanten

Koeien dagvaarden Antwerpse olifanten

Koeien dagvaarden Antwerpse olifanten

Print
Antwerpen - De Amerikaanse bedenkers van de Cow Parade zijn not amused met de Elephant Parade die momenteel in Antwerpen plaatsvindt. “Plagiaat”, zegt de voorzitter van de Cow Parade, Jerry Elbaum. De Amerikaan dreigt met juridische met stappen.

De Cow Parade werd opgericht in 1999 en plaatst op verschillende plaatsen in een stad levensgrote koeien. De dieren zijn van kunststof en worden beschilderd of gesponsord.

“Dat is precies wat de mensen van de Elephant Parade ook doen. Daarmee plegen ze plagiaat en proberen ze succes te behalen met ons idee en onze inspanningen”, zegt Jerry Elbaum.

De Amerikaan wil dat de olifantjes zo snel mogelijk uit het straatbeeld verdwijnen. Om zijn eis kracht bij te zetten, heeft Elbaum alvast een aantal juristen op de zaak gezet en wil hij de organisatoren van de Elephant Parade dagvaarden.

"Alles gecontroleerd"

Die organisatoren - Antwerpen zelf is slechts gaststad - maken zich niet al te veel zorgen. “Onze parade is in Europa en de Verenigde Staten geregistreerd en we hebben alles op voorhand juridisch gecontroleerd”, zegt Nico Bergsma van de Elephant Parade.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio