Sms’jes vermijden roodgloeiende telefoon

Sint-Niklaas - De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Sint-Niklaas zet haar project verder om afwezigheden van leerkrachten via sms aan de cursisten te melden. Volgens directeur Herman De Vleeschhouwer verricht de school voor deeltijds kunstonderwijs daarmee baanbrekend werk in Vlaanderen.

“Ik was het beu dat de telefoonlijn van de academie urenlang bezet was, omdat de mensen van ons secretariaat de cursisten moesten bellen wanneer hun leraar ziek was”, legt De Vleeschhouwer uit. “Destijds kondigden we de afwezigheden aan op het infobord aan de ingang van de academie. Later begonnen we de leerlingen te bellen. Dat was arbeidsintensief, zorgde voor een grote werkbelasting en de telefoonrekening liep uit de hand.”

Andere situatie

Volgens De Vleeschhouwer is de toestand in het dagonderwijs niet te vergelijken met die van het deeltijds kunstonderwijs. “In het dagonderwijs zitten de leerlingen een hele dag op school. Bij afwezigheid van een leerkracht worden ze door een collega opgevangen. In het kunstonderwijs zitten de cursisten één of twee uur bij een leraar. Als die afwezig is, moeten in de meeste gevallen de ouders onnodige verplaatsingen naar het stadscentrum maken”, aldus de directeur.

De zoektocht naar een oplossing leidde via een tussenhandel in Herentals naar een Britse telecommunicatieonderneming. “We startten begin 2008 en betalen nu voor de tweede keer 1.200 euro voor tienduizend credits. Daarmee versturen we met één druk op de computerknop ongeveer evenveel sms’jes. Bij de inschrijving vragen we nu de gsm-nummers op. Die voeren we vanuit de leerlingenadministratie in het sms-systeem in. Gebruiksvriendelijk en bedrijfszeker. Als academie kunnen we personeel vrijmaken zonder verlies van service, wel integendeel”, weet De Vleeschhouwer.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio