Melsele krijgt dan toch PostPunt

Beveren-Waas - Melsele krijgt na de recente sluiting van het poskantoor dan toch een PostPunt. De directie van De Post bereikte daarvoor een akkoord met de vestiging van Carrefour langs de gewestweg in Melsele.

Het postpunt in Carrefour opent op 23 oktober. De zoektocht naar een dergelijk vervangend PostPunt in Melsele liep niet van een leien dakje. Om die reden werd de definitieve sluiting van het plaatselijk postkantoor meermaals uitgesteld. Op een bepaald moment was er een kandidaat, maar die haakte in laatste instantie af.

Geval apart

Naar aanleiding van de sluiting van het postkantoor op 26 september verklaarde woordvoerder Fred Lens van De Post dat Melsele een geval apart was. “In 99 procent van de gevallen vonden we een PostPunt voordat het kantoor gesloten werd”, stelt hij.

“Nu is er toch een oplossing”, bevestigt Fred Lens. “We slaagden erin om onze zoektocht ook in Melsele te maximaliseren. In minder dan een maand kunnen we de inwoners toch een nieuw contactpunt bieden.” De winkel van Carrefour is vrij nieuw in het Melseels straatbeeld. Hij opende de deuren in april van dit jaar, ter vervanging van een filiaal van de keten Match.

Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) reageert tevreden met de opening van het PostPunt. “Van De Post kreeg ik het verzoek tot een gesprek. Ik ga erop in, ook al weet ik niet waar de directie het wil over hebben”, zegt hij.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio