Heraanleg Boechoutselei iets voor volgende zomer

Boechout - Boechout, Mortsel en Hove gaan de Boechoutselei en de Welvaartstraat heraanleggen. De werkzaamheden starten volgende zomer.

In 1994 werd zowel in de Boechoutselei als in de Welvaartstraat vastgesteld dat het wegdek was beschadigd. Er werd toen gekozen voor een volledige heraanleg. Maar door de betrokkenheid van verschillende gemeentebesturen sleepte het ingewikkelde project lang aan. In april van dit jaar werden verkeerstellingen uitgevoerd.

Beide straten worden druk gebruikt door schoolgaande fietsers en verder is er nogal wat lokaal autoverkeer. Vandaar dat fietsveiligheid prioritair wordt bij de herinrichting. In de Welvaartstraat komen er twee enkelrichtingfietspaden en een voetpad. In de omgeving van de Koudebeek zal een asverschuiving de veiligheid verhogen. Het kruispunt van de Bessemstraat met de Fruithoflaan wordt een verhoogd plateau. De huidige kasseistrook in de Welvaartstraat, die voor verwarring zorgt, wordt verwijderd.

Raadslid Fred Entbrouxk (Team) waarschuwt het college dat de werkzaamheden niet samen kunnen vallen met de dorpskernvernieuwing in Hove, want dan is verkeer tussen Boechout en Hove praktisch onmogelijk. Verkeersschepen Rudy Goyvaerts (VP) zegt dat Hove eerst werk wil maken van het project Boechoutselei.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio