Dronken chauffeur knalt tegen politievoertuig aan

borsbeek - Een 36-jarige Antwerpenaar, agent in de politiezone Minos, werd afgelopen weekend in zijn dienstvoertuig aangereden. De man liep een nekletsel op en is werkonbekwaam. De wagen is total loss. De aanrijder bleek dronken.

Het ongeval gebeurde rond 11.30u op de Krijgsbaan. Toen de agent met zijn Skoda aan de lichten van het vliegveld stilstond, zag hij in zijn achteruitkijkspiegel een wagen met hoge snelheid naderen.

“Hij zag zelfs geen bestuurder zitten”, zegt politiewoordvoerder Dirk Fonteyne van de naburige zone Hekla. Zij stelden de feiten vast om de objectiviteit te garanderen. “De bestuurder was blijkbaar iets aan het zoeken of zat aan zijn radio te prutsen.”

De Corsa reed in op het politievoertuig dat door de klap total loss verklaard werd. De agent kreeg aanvankelijk vier dagen ziekteverlof, maar blijft vermoedelijk langer werkonbekwaam. Het rijbewijs van de aanrijder werd ingetrokken.

Toen de 23-jarige Borsbeekenaar uit zijn wagen stapte om zich te excuseren, viel hij flauw van emotie. “Hij bleek al een hele nacht wakker en had bovendien te veel gedronken”, besluit Fonteyne.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio